A+ A A-

U nastojanju da pomogne normalizaciju kulturnog života u Šamcu, predstavnici Mikrokreditnog društva „Mikrofin“ danas su poklonili nove knjige gradskoj biblioteci.
„Danas je naša biblioteka bogatija za preko 200 novih knjiga. Zahvalni smo „Mikrofinu“ koji je prepoznao kakvu štetu smo pretrpjeli  i koliko nam je bila neophodna ova pomoć“, izjavila je g-đa Vera Jovanović, direktorica biblioteke, te  pozvala sve donatore koji su u mogućnosti da pomognu šamačkoj biblioteci da se što prije obnovi.

Gospođa Jovanović navela je da su poklonjene knjige izdanja pisaca domaće i svjetske književnosti koje će prvenstveno koristiti učenicima osnovne i srednje škole, ali i popularni naslovi sa svjetskih lista bestselera.

„Želimo da damo doprinos razvoju obrazovanja i kulture i već godinama pomažemo školama, bibliotekama i pozorištima širom zemlje. U slučaju Šamca smo posebno brzo reagovali na molbu koja je stigla od gradske biblioteke, jer znamo kroz šta je prošao ovaj grad tokom majskih poplava. Cilj nam je da se u Šamcu i drugim sredinama koje su pretrpjele poplave život što prije vrati u normalne tokove, a vitalna kulturna scena samo je jedan od preduslova za to“, izjavio je g. Momir Pupčević, šef filijale Mikrofina u Brčkom.

 

                    ShamacShamac 2

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga