A+ A A-

Gradonačelnik Banjaluke, g. Igor Radojičić, i direktor Mikrokreditnog društva „Mikrofin“, g. Mladen Bosnić, otvorili su danas u 14 časova dječije igralište u banjalučkom naselju Borik.

Ovo veliko i moderno igralište sadrži tri cjeline na zelenoj površini od 900 metara kvadratnih. Sprave za igranje grupisane su prema uzrastima, tako da je dio igrališta namijenjen mlađoj djeci, uzrasta do 7 godina, a drugi dio njihovim nešto starijim drugarima. Sve tri cjeline obložene su gumenom anti-traumatskom podlogom.

Kao banjalučka kompanija koja ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja, želja nam je bila da poklonimo nešto svom gradu, u kojem je naša uspješna priča i počela. Sretan sam što je taj poklon namijenjen našim najmlađim sugrađanima, jer je Mikrofin u svim svojim donatorskim aktivnostima usmjeren upravo na stvaranje uslova za zdrav razvoj djece i sretno odrastanje,“ izjavio je Bosnić i dodao:

Nadam se da će ovaj projekat poslužiti kao ideja i motivacija da na nov i drugačiji način počnemo razmišljati o svojim zelenim površinama, ali i svim drugim sadržajima koji čine naše gradove“.

Ukupna vrijednost igrališta je 60.000 KM. Cijeli projekat je realizovan u saradnji s Gradom Banja Luka, a uz konsultacije sa predstavnicima mjesne zajednice Borik i uvažavanje potreba stanara ovog naselja.

Pored rekvizita za igranje, postavljene su i nove klupe, korpe za otpatke i travnata podloga. Planirano je da se u narednom periodu posadi i novo rastinje, kako bi ova urbana zelena cjelina dobila osvježeno ruho.

Radujemo se obnovi dječijeg igrališta kojom je borba naše Građanske inicijative za Borik okončana na najljepši mogući način i vjerujemo da će se na njemu djeca veselo i bezbjedno igrati još mnogo godina. Donacija je dokaz da je kompanija Mikrofin razumjela potrebe djece Borika i prepoznala borbu nas odraslih za očuvanje igrališta, na čemu joj se iskreno zahvaljujemo", izjavili su predstavnici Građanske inicijative „Za Borik“.

Povodom proslave 20 godišnjice uspješnog poslovanja, lider na tržištu mikrofinansija Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ ove godine će pokloniti ukupno 5 dječijih igrališta, kao i cijeli niz koncerata i predstava gradovima širom BiH.

ACO 7201 ACO 7204 ACO 7216 ACO 7242 ACO 7264 ACO 7267 ACO 7276 ACO 7283 ACO 7284 ACO 7290 ACO 7297

 

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga