A+ A A-

Učenici Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš“ u Banja Luci koji koriste usluge produženog boravka imali su danas poseban razlog za radovanje. Predstavnici kompanije Mikrofin iskoristili su novogodišnje praznike kao priliku da djecu obraduju nizom vrijednih poklona u vidu učioničkog namještaja, magnetnih tabli za nastavu, didaktičke opreme i knijiga za školsku biblioteku.

Donaciju u vrijednosti od 2000 konvertibilnih maraka uručila im je Radmila Bijeljac, izvršna direktorica Mikrofina, izrazivši tom prilikom nadu da će nova oprema omogućiti djeci da im vrijeme provedeno u produženom boravku protekne u prijatnoj i inspirativnoj atmosferi za rad i učenje.

Mogu sa zadovoljstvom reći da je u našoj kompaniji briga o djeci i ulaganje u njihov zdrav razvoj vrlo visoko na listi prioriteta. Godinama unazad pomno pratimo sve što se dešava u školama, vrtićima i svim ustanovama koje se bave djecom na području Bosne i Hercegovine. Pratimo njihove potrebe, uvažamo njihove molbe i reagujemo kad god to možemo. To činimo unazad već dvadeset godina, a činićemo i dalje, dok im naša pomoć bude potrebna“, istakla je Bjeljac.

Produženi boravak u našoj školi organizovan je u dvije grupe za učenike prvog i drugog razreda i trenutno broji oko 100 djece. Prostor nije bio adekvatno opremljen, naročito za ovoliki broj djece i u takvoj situaciji je bilo zaista teško organizovati kvalitetan rad sa djecom. Zahvaljujemo kompaniji Mikrofin jer je prepoznala ovaj problem i odlučila da nam pomogne“, istakla je Đorđa Grajić, direktorica škole.

Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“ trenutno pohađa 812 učenika, a nastava je organizovana u 4 smjene.

Ovom donacijom Mikrofin ne završava ovogodišnji ciklus svog društveno odgovornog angažmana, već vrijedno nastavlja dalje. Tokom narednih dana predstavnici ove kompanije posjetiće Specijalnu biblioteku za slijepa i slabovidna lica Republike Srpska i tom prilikom im uručiti donaciju u vidu brajevog papira, a najmlađe stanovnike Bijeljine obradovaće savremenim dječijim igralištem u vrijednosti od 15.000 konvertibilnih maraka.

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga