A+ A A-

Biljana Jagodić, Livno

Poslovna aktivnost: Peradarstvo
Ciklus: Drugi

Biljana Jagodić živi sa mužem u prigradskom naselju Livna zvanom Brina. Njena priča je slična pričama mnogih koji su u posljednjih petnaest godina iskusili napuštanje obiteljskog doma pred ratnim vihorom, život u izbjeglištvu, i potom, povratak.

I ona i suprug su se našli u nezahvalnoj situaciji traženja posla kad ekonomske neprilike svake godine uvećavaju broj nezaposlenih. Suprug Borislav se uspio honorarno zaposliti u MUP-u, a Biljana se okrenula peradarstvu.

Nabavila je koke nosilice i smjestila ih u prizemlju obiteljske kuće. Svako jutro Biljana je sa košarom punom jaja na južnom ulazu livanjske tržnice.

Sa prvim kreditom od 2.000,00 KM na 12 mjeseci, koji joj od odobren od strane Mikrokreditne organizacije "Benefit", Biljana je povećala jato i kupila kaveze. Pronašla je par stalnih kupaca, vlasnika ugostiteljskih objekata i povećala zaradu.

Kredit koji je trenutno u toku iskoristila je za obnovu dijela jata čijom nosivošću nije bila zadovoljna i za kupovinu hladnjaka kako bi uskladištila i minimalizirala kvarljivost jaja.

2017 Mikrokreditno društvo Mikrofin, Banja Luka

Pretraga