Mikrokreditno društvo „Mikrofin“ već 25 godina pruža podršku zajednici pokušavajući na različite načine pomoći najosjetljivije kategorije društva.

Ovaj put, svoju podršku su usmjerili Javnoj kantonalnoj ustanovi „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Sarajevo (Dom Bjelave), kao posljednjoj u nizu kapitalnih donacija planiranih za ovu godinu kada proslavljaju četvrt vijeka uspješnog poslovanja.

Nakon Banje Luke, Mostara i Brčkog, kompanija Mikrofin je posjetila Dom Bjelave, čiji su predstavnici kao prioritet istakli ugradnju vatrodojavnog sistema u centralnu zgradu. Kako su rekli iz Uprave ovog Doma, tu se nalazi najveći broj djece, kao i uprava te sve ostale službe.

Naša misija je da omogućimo djeci Doma sve što je potrebno za kvalitetno odrastanje te u skladu s tim, njihova sigurnost nam je na prvom mjestu. Na tome možemo zahvaliti kompaniji Mikrofin koja je nesebično prihvatila zadatak i obezbijedila nabavku i ugradnju vatrodojavnog sistema zaštite koji je prijeko potreban za jednu ovakvu ustanovu, izjavio je Tarik Smailbegović, direktor JKU „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ Sarajevo.

Za potrebe ugradnje jednog ovako kompleksnog i prijeko potrebnog sistema MKD Mikrofin je donirao ukupno 21.000 KM, uključivši se na taj način u rješavanje jednog od najbitnijih sigurnosnih pitanja u Domu Bjelave.

Osjetili smo potrebu, ali i zadovoljstvo da 25 godina rada proslavimo na poseban način, a to je društvenom odgovornošću koju, kao savjesna kompanija, njegujemo od početka. Ponosni smo što smo uspjeli pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a to je zapravo i naša misija za koju možemo reći da je uspješno obavljena, istakao je Mladen Bosnić, direktor Mikrokreditnog društva Mikrofin. On je dodao da je srećan što su Dom posjetili na početku prazničnog perioda koji su iskoristili da najmlađe obraduju novogodišnjim paketićima.

Ovom donacijom MKD Mikrofin zatvara krug sastavljen od mnogobrojnih vidova podrške koje su realizovali kroz cijelu godinu.

Naime, tokom 2022. godine, samo za potrebe domova za nezbrinutu djecu u BiH, izdvojili su oko 70.000 KM, dok su ukupno za sve donacije u ovoj godini dostigli iznos od 100.000 KM.

Kao lider na tržištu, kompanija Mikrofin, pored brojnih usluga koje nudi svojim klijentima, uvijek se trudi  da ne zaboravi zajednicu iz koje dolazi, a posebno one kojima je pomoć najpotrebnija.

 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.