Mikrokreditno društvo Mikrofin ove godine obilježava svoj jubilej, tačnije 25 godina uspješnog poslovanja. U ovih četvrt vijeka postojanja uz nesebičnu podršku klijentima, imperativ ove kompanije je bilo i društveno odgovorno djelovanje, realizovano kroz čak 1.000.000 KM u svrhu donacija širom Bosne i Hercegovine.

Od samog početka, strategija organizacije Mikrofin bila je postati kompanija koja će imati priliku ulagati u zajednicu i pomagati najranjivijim kategorijama društva. Zato je, tokom ovih 25 godina, posebna pažnja posvećena donacijama za predškolske i školske ustanove, humanitarne organizacije, domove za nezbrinutu djecu, ali i kulturne ustanove.

Na ovaj način, mnoge, za zajednicu važne ustanove su dobile novi izgled i funkcionalnost, a prostori u kojima borave djeca u školama i vrtićima, te djeca bez roditeljskog staranja, postali su opremljeniji za bezbrižno djetinjstvo i kvalitetno odrastanje.

Aleksandar Kremenović, predsjednik Upravnog odbora kompanije Mikrofin, podsjetio je upravo na činjenicu da uloga jedne uspješne kompanije nije samo efikasno poslovanje unutar domena kojim se prevashodno bavi, nego i aktivno učestovanje u zajednici čiji su dio.

„Naša uloga ipak mora da bude i puno veća, puno snažnija jer smo mi, kao sastavni dio zajednice praktično neodvojiv dio iste i moramo na neki način direktnije učestvovati u razvoju i unapređenju okruženja u kojem radimo. Vodeći se ovakvim razmišljanjem, odlučili smo se u godinama iza nas najveću podršku pružiti djeci i mladima, koji su naše najveće bogatstvo“, rekao je Kremenović navodeći da će unapređenje institucija koje brinu o mladima, kulturi i sportu širom Bosne i Hercegovine ostati i u budućnosti jedan od ciljeva kompanije Mikrofin.

Naravno, sve ove aktivnosti su rezultat uspješnog poslovanja tokom dvije i po decenije postojanja. S tim u vezi, gospodin Kremenović se osvrnuo i na dosadašnji rad i buduće planove mikrokreditnog društva.

„Postali smo lideri na tržištu mikrokreditiranja jer su smisao našeg postojanja od samog početka bili korisnici naših usluga. Preko 600.000 klijenata nam je poklonilo svoje povjerenje kroz 25 godina rada i želimo im omogućiti nastavak rada zajedno sa nama i da naša uloga kao odgovorne, inovativne finansijske grupe u narednom periodu bude još snažnija i jača.“

Povodom 25 godina postojanja, kompanija Mikrofin je okupila dugogodišnje partnere, predstavnike institucija i privrede.

Zajedno sa njima, osvrnuli su se na dosadašnji rad, predstavili nove planove koji će u budućnosti još više unaprijediti poslovanje te koji će još jače pružiti podršku zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

U duhu proslave 25 godina, prikazana je i monografija MKD Mikrofin, koja je na nesvakidašnji način ispričala priču o početku, rastu, razvoju i napredovanju kompanije, ali i stvaranju mogućnosti da se kao institucija oduže zajednici iz koje dolazi.

 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.