U periodu jesenje sjetve, mnogi poljoprivrednici suočavaju se s posebnim izazovima u vezi s nabavkom neophodnih sredstava. Upravo iz tog razloga, Mikrokreditno društvo Mikrofin, lider u oblasti mikrokreditiranja, udružuje snage s kompanijom Golić Trade d.o.o., prepoznatom kao liderom na tržištu Bosne i Hercegovine u oblasti poljoprivredne proizvodnje. Njihova saradnja omogućava poljoprivrednicima da ovaj ključni period dočekaju potpuno spremni.

Kompanija Golić Trade d.o.o., osnovana 1993. godine, tokom proteklih 29 godina postala je nezaobilazan faktor u poljoprivrednoj proizvodnji u BiH, nudeći sve od sredstava za zaštitu bilja, preko sjemenske robe, do mehanizacije. Vodeća pozicija ove kompanije u distribuciji sjemena, kao i sredstava za zaštitu bilja, zajedno s brzom i besplatnom dostavom, čini ih idealnim partnerom u ovoj saradnji.

S druge strane, Mikrofin, sa svojom razvijenom mrežom saradnika na preko 1.500 prodajnih mjesta širom BiH, omogućava kupovinu široke palete proizvoda na rate, bilo da su u pitanju uređaji, namještaj, obuća, repromaterijal ili drugi proizvodi i usluge.

Poseban fokus saradnje je na ponudi robnih kredita, koji pružaju priliku svim zainteresovanim da, bez obzira na to da li su preduzetnici, poljoprivrednici ili imaju lične potrebe, kupuju SVE NA RATE.

Pored robnih kredita, Mikrofin nudi široku paletu kredita za poljoprivrednike: od "FREŠ KEŠ" kredita, idealnog za one koji tek ulaze u svijet poljoprivrede ili traže brzo finansiranje malih iznosa, do kredita za "Selo i veliko poljoprivredno djelo", namijenjenih većim poljoprivrednim gazdinstvima koja zahtijevaju značajnija ulaganja.

Detaljnije informacije o ovim kreditima dostupne su na web stranici Mikrofina.

Zajedničkim snagama, Mikrofin i Golić Trade d.o.o. nastavljaju sa misijom pružanja podrške razvoju malih i velikih poljoprivrednih gazdinstava širom BiH, te omogućavaju da svaki poljoprivrednik bude potpuno opremljen za izazove koje donosi jesenja sjetva.

Za dodatne informacije, zainteresovani mogu posjetiti web stranice Mikrofina i Golić Trade d.o.o.

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.