U okviru svoje dugogodišnje tradicije podrške i doprinosa zajednici, Mikrokreditno društvo Mikrofin je realizovalo vrijednu donaciju JU Osnovnoj školi „Skender Kulenović“ u Zenici, čime je još jednom potvrdilo svoju predanost poboljšanju uslova obrazovanja i razvoja mladih generacija u Bosni i Hercegovini.

Ova obrazovna ustanova, koja broji 850 učenika i realizuje nastavu u dvije smjene, od sada će imati priliku da koristi moderne obrazovne resurse, zahvaljujući donaciji koja obuhvata tehnološku opremu instaliranu u školskoj biblioteci. Time je omogućen pristup naprednim sredstvima za poboljšanje procesa učenja najvećem broju učenika, kako iz urbanog dijela Zenice, tako i iz prigradskih naselja Klopače i Hamida.

Lejla Mutapčić, šefica filijale Mikrofina u Zenici, izjavila je: „Svjesni smo koliko je važno ulagati u obrazovanje jer ono predstavlja temelj za izgradnju bolje budućnosti naše djece. Kroz ovu donaciju željeli smo da doprinesemo stvaranju boljih uslova za učenje i da motivišemo učenike na aktivnije uključivanje u obrazovni proces. Ovo je samo jedan od načina na koji Mikrofin nastoji da vrati zajednici i podrži njen razvoj.“

Mikrofin, kao lider u mikrokreditnom sektoru u Bosni i Hercegovini, kontinuirano ulaže u zajednicu, čemu svjedoči i ukupan iznos od preko 1.000.000 KM doniran različitim institucijama, uključujući vrtiće, škole, domove za djecu bez roditeljskog staranja, kao i sportske i umjetničke kolektive. Samo u 2023. godini, Mikrofin je izdvojio 80.000 KM za donacije, potvrđujući svoju neumornu predanost društveno odgovornom poslovanju.

Kroz svoju mrežu od 104 poslovnice, Mikrofin neprestano teži podržavanju preduzetništva i ekonomskog razvoja zemlje, dok istovremeno stavlja naglasak na važnost obrazovanja i razvoja mladih generacija kao ključnih faktora napretka društva.

Za više informacija o aktivnostima i projektima Mikrofina, pratite naše društvene mreže: Facebook; Instagram i LinkedIn .

 

 

 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.