Udruženje mikrokreditnih organizacija u BiH (AMFI), uz podršku EFSE, KwF i Green for Growth Found, organizuje konferenciju „Novo doba za mikrokreditni sektor u BiH“, koja će biti održana u četvrtak, 18. novembra, od 10 časova putem Zoom aplikacije.

Eminentni pojedinci iz različitih društvenih oblasti će tokom konferencije govoriti o nefinansijskim uslugama koje mikrokreditne organizacije pružaju svojim klijentima, socijalno odgovornom finansiranju te zaštiti klijenata, razvoju malog poduzetništva i ulozi mikrokreditnih organizacija, ali i o digitalnoj tranformaciji, kao i o podizanju svijesti o korištenju obnovljivih izvora energije.

Strateški pristup - odgovor MKO na digitalnu (r)evoluciju“ je naziv jedne od panel diskusija koje će biti održane tokom konferencije, a vodiće je Radmila Bjeljac, izvršna direktorka Mikrofin-a i članica Komisije za informacione tehnologije, digitalizaciju i cybersecurity AMFI-ja.

Učesnici ovog panela će biti Nedim Hamzić, generalni sekretar AmCham BiH, Aleksandar Mastilović, IT konsultant i ekspert iz oblasti digitalne transformacije, Enes Haračić, direktor Results Consulting-a Sarajevo, i Edvin Škaljo, prof. dr na PMF-u Univerziteta u Sarajevu i predsjednik EAT sekcije.

Tokom ovog panela biće riječi o digitalnoj transformaciji mikrokreditnih organizacija sa više aspekata: korporativne kulture, procesa, proizvoda, kadrovske strukture, prihvata klijenata „novog normalnog“ i samog uticaja digitalne transformacije, ali i ostalih preduslova iz okruženja. Sve pomenuto upućuje na neophodnost razvoja strategije digitalne transformacije, s akcentom na institucionalno djelovanje, a potom i njenu implementaciju.

Pozivamo Vas da prisustvujete konferenciji „Novo doba za mikrokreditni sektor u BiH“, a učešće možete potvrditi registracijom na ovom linku:

https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZ0oce6vrzMvHtGz_WcgCIP9BME0CRcRfyUi.

 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.