Mikrokreditno društvo Mikrofin u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) te donatorima, osiguralo je novu kreditnu liniju od dva miliona evra za energetsku efikasnost u Bosni i Hercegovini.

U želji da fizičkim licima ili zajednicama etažnih vlasnika obezbijedi prihvatljivije uslove za život,  Mikrofin je sklopio saradnju sa partnerima te omogućio svim svojim klijentima kreditnu liniju „Mikrofin štedi energiju u Vašem domu“ usmjerenu na energetsku efikasnost.

„Vjerujemo u inovativan pristup poslovanju, smatramo da je saradnja sa GEFF dobra platforma za unaprjeđenje energetske efikasnosti u domovima građana širom BiH. Prepoznali smo potrebu za ovim proizvodom te obezbijedili posebne pogodnosti svim korisnicima“, rekao je Mladen Bosnić, direktor MKD Mikrofin.

Klijenti Mikrofina će moći iskoristiti sredstva za ulaganja u energetska poboljšanja domaćinstava, poput izolacije zidova ili krova, novih prozora, toplotnih pumpi i drugih tehnologija u cilju uštede energije.

Posebna pogodnost ove kreditne linije je povrat sredstava nakon ugradnje energetski efikasne tehnologije od 15-20% vrijednosti investicije, koju dobijaju do 60 dana od dana realizacije kredita.

Bilo da je riječ o izolaciji zidova, krova, potkrovlja i podova, ugradnje kotlova na biomasu ili gas, toplotnih pumpi, visoko efikasne rasvjete, solarnih grijača za vodu, kvalitetnih prozora i vrata ili sistema ventilacije, korisnici će moći da dugoročno uštede sredstva koja je moguće i izračunati.

Kreditna linija je dio Fonda za finansiranje zelene ekonomije zapadnog Balkana koji promoviše poboljšanje energetske efikasnosti u stambenom sektoru, a sufinansira je Evropska unija uz podršku Investicionog okvira za Zapadni Balkan (WBIF) i Saveznog ministarstva finansije Republike Austrije (BMF). Sve dodatne informacije o ovom proizvodu možete pronaći na stranici Mikrofina.

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.