Mikrofin donirao stolariju za novi objekat udruženja Mala sirena iz Zavidovića: doprinos kvalitetnijem boravku mališana s poteškoćama u razvoju

Mikrofin, vodeća mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini, još jednom je pokazala da ima veliko srce koje je uvijek spremno pružiti podršku najmlađim i najranjivijim članovima našeg društva. Udruženju roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Mala sirena“ iz Zavidovića Mikrofin je donirao dio stolarije za novi objekat u izgradnji.

„Sretni smo što možemo dati doprinos izgradnji ovog objekta i stvaranju kvalitetnijih uvjeta za boravak mališana u njemu. Zahvaljujući ovoj donaciji, dan selidbe Udruženja u nove prostorije, u potpunosti prilagođene djeci s poteškoćama u razvoju, postao je barem malo bliži. Organizacije u čijem fokusu je briga o djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama svakodnevno se susreću s velikim izazovima u radu i trebaju podršku cijele zajednice. Akcija prikupljanja sredstava za izgradnju nove zgrade udruženja „Mala sirena“ još traje, nadamo se da će naš primjer slijediti i druge kompanije“, istakao je Srđan Stanojević, šef filijale Mikrofina Doboj.

Već deset godina „Mala sirena“ je drugi dom za djecu s poteškoćama u razvoju, mjesto u kojem se osjećaju shvaćeno, prihvaćeno i sretno. Misija Udruženja jeste obezbijediti kompletnu stručnu podršku djeci, ali i druge vrste podrške koje doprinose kvalitetu života cijelih porodica. Logopedski i defektološki tretmani, neurofeedback terapija, inkluzivna igraonica, podrška asistenata u nastavi, senzorna terapija, radionice za djecu i omladinu, dnevni boravak u trajanju od četiri sata, kućne posjete, indivudualni i grupni rad psihologa sa roditeljima i djecom, samo su neke od usluga koje pruža ovo udruženje, jedino takve vrste na području Zavidovića i okoline. U Mikrofinu izražavaju nadu da će više od 100 trenutnih korisnika ovog udruženja pomenute usluge što prije koristiti u novim prostorijama, koje zadovoljavaju sve standarde brige o djeci s poteškoćama.

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.