Predškolsko obrazovanje predstavlja temelj na kojem se gradi čitav daljnji obrazovni proces svakog djeteta. To su godine kada se usvajaju osnovne životne vrijednosti, kada se razvijaju socijalne vještine i stvara osjećaj pripadnosti zajednici. Prepoznajući ovu važnost, JU Dječiji vrtić „Radost“ Kreševo već 23 godine pruža bezbrižno djetinjstvo mnogim mališanima kao jedina predškolska ustanova u općini.

U skladu sa stalnim težnjama za unapređenjem svojih kapaciteta, vrtić je nedavno poduzeo korake za proširenje prostora kako bi odgovorio na sve veći broj zahtjeva. Sa već osiguranim sredstvima i izgrađenim dodatnim prostorom od 270 m2, počelo je opremanje. U tom procesu, osjetila se potreba za kvalitetnim stolovima za trpezariju vrtića, pa se vrtić obratio Mikrofinu.

U svjetlu svoje dugogodišnje tradicije podrške zajednici, Mikrofin je prepoznao ovu potrebu i odlučio pružiti ruku pomoći. Ubrzo su stolovi za blagovaonicu nabavljeni i postavljeni, čime je osiguran još jedan segment ugodnog boravka za najmlađe.

Adnan Hajdarević, šef filijale Sarajevo, naglasio je značaj ove inicijative: „Podrška obrazovanju i unapređenju uvjeta za najmlađe uvijek je naša prioritetna oblast. Ovom donacijom želimo da pokažemo koliko nam je stalo do budućnosti naših najmlađih.“

Kroz 25 godina postojanja, Mikrofin je konstantno dokazivao svoju posvećenost zajednici, ulagajući značajna sredstva u brojne projekte i inicijative širom BiH. Ova donacija je još jedan pokazatelj Mikrofinove trajne posvećenosti boljoj budućnosti djece i zajednice.

 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.