Sa njima su stasavale generacije poljoprivrednika u prijedorskom kraju. Pamte i one koji su počeli od nule, a danas su ugledni farmeri sa 50 i više grla stoke. Pamte i male preduzetnike koji su zahvaljujući sredstvima Mikrofina pokrenuli ozbiljan biznis, i zato se mogu pohvaliti klijentima koji su im vjerni već 27 godina. Zbog svega toga, Prijedor je danas dobio još jednu ekspozituru Mikrofina koja je otvorena u naselju Urije.

Urije nisu slučajno odabrane jer se radi o najvećem naselju koje s pravom zovu „grad u gradu“, a cilj nam je, objašnjava Branimir Panić, šef Filijale Prijedor, da brojnim klijentima i stanovništvu tog kraja olakšamo pristup i poštedimo ih putovanja do centra grada.

„U pitanju je najveće prigradsko naselje u kojem imamo veliki broj preduzetnika, a na koje se nastavlja i dio naselja okrenutih poljoprivredi. Naše poslovanje od samog starta je podrazumijevalo da konstantno osluškujemo i pratimo potrebe stanovništva i svojih klijenata, a zahvaljujući tome smo i i izgradili uzajamno povjerenje. O tome svjedoče generacije naših klijenata i skoro 54 hiljade plasiranih kredita“, kaže Panić.

Među tim generacijama su i klijenti sa po 20, 30, pa i 50 ciklusa kreditiranja, što dovoljno govori o povjerenju, naglašava Panić. Mnogima su olakšali odluku i bili jedini izvor sredstava za pokretanje proizvodnje i malog biznisa.

„Čak i oni koji više ne spadaju u mali biznis i koji su nas, na neki način, prerasli, i dalje su naši klijenti. Prateći ih od samih početaka, zajedno smo učili o lojalnosti i zajedno smo rasli. I sada imamo više od 80 klijenata koji su i dalje u nekom od ciklusa kreditiranja i koji spadaju u višedecenijske, a to je velika stvar“, kaže Panić.

Zahvaljujući takvom odnosu i onoj staroj – dobar glas daleko se čuje, u prijedorskoj filijali iz godine u godinu sve je više i mlađih generacija koje dolaze s poslovnim idejama.

„Posebnu pažnju obraćamo na mlade ljude i trudimo se da podržimo svaku dobru ideju i poslovni plan, jer smo sa svojim klijentima godinama unazad zajednički svjedočili da od malog koraka možemo stići prilično daleko“, kaže Panić.

Podsjeća da prijedorskoj filijali pripadaju ekspoziture u Ključu, Sanskom Mostu, Novom Gradu, Kostajnici i Omarskoj, i da je sa otvaranjem kancelarije u Urijama, Mikrofin stigao do svoje 106. poslovnice u Bosni i Hercegovini. 

Sva prava zadržava Mikrofin, Banja Luka.